Correcties in loonaangifte raadplegen

Om de oorsprong van een correctie aangifte of correcties in een Volledige aangifte te achterhalen, kun je in Profit de digitale loonaangifte en loonstrook raadplegen.

Een correctie kan verschillende oorzaken hebben:

• CAO Update

Een CAO Update kan ervoor zorgen dat looncomponenten met terugwerkende kracht worden berekend. Raadpleeg hiervoor de releasenotes van de CAO update.

• Loonmutaties

Je kunt loonmutaties met terugwerkende kracht boeken of wijzigen. Dit geldt voor zowel de variabele als de vaste loonmutaties. Raadpleeg Loonmutatieoverzicht voor de variabele loonmutaties en Parameterlogboek of Payroll-regeling beheren voor de vaste loonmutatie.

• Parameterwijziging in looncomponenten

Wijziging in de parameters van looncomponenten op cao of werkgeverniveau kunnen correcties veroorzaken. Raadpleeg Parameterlogboek of Payroll-regeling beheren hiervoor.

• Wijziging in stamgegevens medewerker

Mutaties van stamgegevens van medewerker zijn van invloed op de salarisverwerking. Raadpleeg het Logboek hiervoor.

Oorsprong/reden correctie raadplegen:

1. Ga naar: HRM / Payroll / Salarisverwerkingscockpit.
  2. Selecteer de perioderegel.
  3. Klik op: Meer actiesAangifte.
  4. Open de aangifteregel. (inclusief correcties).

Onderin het overzicht zie je de medewerkers. Noteer de medewerkercodes van medewerkers waarbij correcties zijn ontstaan.

5. Ga naar: HRM / Medewerker / Medewerker.
  6. Selecteer de medewerker.
  7. Klik op: ActiesRaadplegen salaris.
  8. Open de perioderegel.
  9. Open de gegevens TWK gegevens gestart in periode X.

Je kunt de verschillen raadplegen en de oorzaak achterhalen met de verschillende controle functionaliteiten.

Direct naar

1. Loonaangifte
  2. Uitwisseling belastingdienst inrichten voor loonaangifte
  3. Betaling van loonheffing inrichten
  4. Loonaangifte controleren
  5. Loonaangifterapporten raadplegen
  6. Loonaangifte waarden herleiden of verklaren
  7. Loonaangifte klaarzetten en verzenden
  8. Correcties in loonaangifte raadplegen
  9. Aangifte opnieuw insturen
  10. BSN en/of nummer inkomstenverhouding corrigeren in aangifte
  11. Nieuwe volledige of correctie aangifte aanmaken
  12. Ander loonheffingennummer
  13. Afwijkend aangiftetijdvak
  14. Automatische afdracht loonheffing
  15. Loonaangifte onderdrukken
  16. Kopie loonaangifte opslaan als bestand