thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied

Nacalculatie inrichten

Dit onderwerp bevat een overzicht van de instellingen en stamgegevens voor nacalculatie.

Nacalculatie kun je gebruiken voor het registreren van uren, kosten en artikelen (materialen) op een project. Medewerkers registreren zelf hun facturabele en niet-facturabele uren. Dit kan zowel in Profit Windows als online via InSite. Je kunt deze urenregistratie ook gebruiken als je in de organisatie niet projectmatig werkt maar wel uren wilt registreren.

Er zijn verschillende methodes van het boeken van nacalculatie mogelijk. De inrichting en het gebruik verschilt vervolgens per methode. We onderscheiden voor InSite:

In Profit Windows onderscheiden we:

Controles

Bij het boeken van de uren kun je een controle uitvoeren op volledigheid door een minimaal aantal te boeken uren per dag vast te leggen. Ook op het maximale en het 'normale' aantal uren per dag kun je een controle uitvoeren. Hierbij kun je onderscheid maken tussen normaal gewerkte uren en extra gewerkte uren met behulp van de urensoort.

Deze controles kun je verder uitbreiden met zogenaamde geldigheidscombinaties. Met behulp van geldigheidscombinaties kun je een controle uitvoeren op de geldigheid van de combinatie van de gegevens in de urenboekingen. Zo kun je bijvoorbeeld per medewerker aangeven op welke projecten hij uren mag boeken en welke werksoorten op een bepaald project zijn toegestaan.

Als je werkt met Teams, dan kun je bovendien inrichten dat alleen een teamlid van een project uren kan boeken op het betreffende project.

Uitbreidingen voor nacalculatie/uren boeken

Je kunt uitbreiden met kostprijs- en verkooptarieven van de uren. Tarieven zijn zowel bedoeld voor interne calculaties, als voor de bepaling van factuurbedragen.

Voor projecten en nacalculatie (uren en declaraties) in InSite (PSS) moet je de functionaliteit en pagina's inrichten.

Integratie nacalculatie met andere modules

Maak je gebruik van Profit Hrm/Payroll, Financieel, Ordermanagement of de Profit Agenda, dan kun je de integratie hiertussen met Nacalculatie inrichten. Zo kun je bijvoorbeeld de integratie tussen nacalculatie en Profit Payroll inrichten als je de nacalculatieregels wilt meenemen in de salarisverwerking van Profit Payroll. Of in Financieel kun je bij het boeken van inkoopfacturen in het boekingsprogramma van Profit Financieel een projectboeking te maken met Project en Kosten. Hierdoor maak je naast de financiƫle boeking ook een nacalculatiemutatie.

Werkwijze

Zie ook

Process

Nacalculatie

Work area

Projecten