thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Verlof in het onderwijs

Voor het aanvragen van verlof binnen de sector Onderwijs kan je gebruik maken van de standaard functionaliteit in Profit.

Eén verlofboeking

Een medewerker binnen de sector Onderwijs heeft vaak meerdere subdienstverbanden. Het is niet wenselijk om voor ieder subdienstverband los een verlofboeking vast te leggen. Naast dat dit voor de medewerker veel werk is, geeft het ook geen inzicht aan de werkgever.

In Profit boekt de medewerker daarom verlof op het nevendienstverband en Profit verdeelt automatisch het verlof over de bijbehorende subdienstverbanden. Het is dus niet nodig om voor ieder afzonderlijk subdienstverband een verlofaanvraag te boeken.

Verlof boeken via ESS en MSS

Medewerkers kunnen hun eigen verlofaanvragen vastleggen in InSite. Daarnaast kunnen medewerkers (bijvoorbeeld van de Afdeling HRM) verlofaanvragen vastleggen voor andere medewerkers. Als de manager via de workflow een verlofaanvraag heeft goedgekeurd, wordt deze omgezet in een verlofboeking.

Samengesteld verlof

Je laat de medewerkers wettelijk en bovenwettelijk verlof op een samengestelde verlofsoort boeken waarna Profit het saldo van de juiste gekoppelde verloftypen wijzigt.

Meer informatie hierover.

Schoolvakanties

Een schoolvakantie is een periode waarin de school meerdere aaneengesloten dagen gesloten is. Hiervoor leg je een sluitingsperiode vast in Profit.

Sluitingsperiode werken door op de verlofsaldo's van de medewerkers. Bij de medewerkers komen automatisch verlofboekingen te staan voor de sluitingsperioden. Dit geldt ook voor medewerkers die in dienst worden gemeld. Bij de nieuwe medewerker staan na het indienst melden automatisch de verlofboekingen voor de sluitingsperiode.

Het is mogelijk om per vakantieregio een aparte sluitingsperiode vast te leggen. Door het inrichten van de regio krijgt de medewerker automatisch de juiste verlofboekingen.

Meer informatie hierover.

Process

Verlof

Work area

HRM