HRM-instellingen verlof vastleggen

Je legt vast hoe Profit het perioderecht berekent voor medewerkers met een werkrooster en hoe je tijdens het boeken van verlof omgaat met pauzes.

HRM-instellingen verlof vastleggen:

1. Ga naar: HRM / Beheer / Instellingen.
  2. Ga naar het tabblad: Aan- en afwezigheid.
  3. Vink Verlofrecht bepalen op basis van werkrooster aan. Profit bepaalt hierdoor voor medewerkers met een werkrooster het perioderecht op basis van het werkrooster.
  4. Vink Afwijkende pauzeduur in verlofboeking vastleggen aan. Hierdoor heb je meer flexibiliteit bij het toevoegen van verlofboekingen voor medewerkers met een gespecificeerd rooster. Standaard houdt Profit namelijk rekening met de pauzeduur volgens het rooster, maar met als uitgangspunt dat de pauze midden in de werkdag valt. Als de medewerkers andere pauzes hebben, is het handig om deze instelling aan te vinken. Je kunt de pauzeduur in een verlofboeking dan verlagen.
  5. Klik op: OK

Zie ook

Direct naar

1. Verlof inrichten
  2. Invoer in uren:minuten of honderdsten
  3. Sluitingsdagen-/feestdagentabel inrichten
  4. HRM instellingen verlof vastleggen
  5. Vrije tabellen Verlof inrichten
  6. Verlofperiodetabel toevoegen
  7. Samengesteld verlof (wettelijk en bovenwettelijk)
  8. Ouderschapsverlof en geboorteverlof inrichten
  9. Opbouw perioderecht over geboorte- of betaald ouderschapsverlof
  10. Feestdagen en vakantie integreren in verlof
  11. Onbetaald verlof inrichten
  12. Buitengewoon verlof inrichten
  13. ATV op basis van werkrooster
  14. Feestdagenverlof inrichten
  15. Waarde verlofrecht journaliseren
  16. Instellingen per werkgever
  17. Bezettingsoverzicht verlof InSite inrichten
  18. Verlof uitbetalen of inhouden
  19. Verlofcorrectie InSite inrichten
  20. Verlof kopen en verkopen InSite inrichten
  21. Verlof in het onderwijs

Process

Verlof

Work area

HRM